top of page

Wie is Koen Zonneveld?

Koen Zonneveld traint al meer dan 25 jaar Ondernemingsraden en teams op onderwerpen als: succesvol overleg onderling en (voor OR-en) met de Bestuurder, praktisch toepassen van regelgeving, strategische beleidsvorming, creatief denken, teambuilding, contact met de achterban en arbeidsomstandigheden. Koen organiseert (inhoudelijk) elk jaar voor Vakmedianet de landelijke VGWM-dag voor OR-leden in de Jaarbeurs in Utrecht (het grootste congres voor OR-leden in Nederland). Hij schrijft regelmatig in vakbladen over medezeggenschap. Sinds 2006 heeft hij een eigen bureau: Koen Zonneveld Advies. Hij heeft een Master of Science op het gebied van arbeidsomstandigheden (Universiteit van Amsterdam), maar studeerde ook 4,5 jaar aan de lerarenopleiding (geschiedenis en aardrijkskunde) en elektrotechniek.

Ervaring

Van 2003-2006 werkte hij als arbo-coördinator van een grote zorginstelling waar hij onder andere de arbodienstverlening ingrijpend wijzigde.

Koen is de Nederlandse licentiegever van Breinvoorkeuren NBI®, een internationale methode om breinvoorkeuren in kaart te brengen. Hij ontwikkelde een OR-game, is regelmatig dagvoorzitter en geeft workshops in andere landen (zoals Canada, Italië, de VS en Zuid-Afrika).

Hij werkt o.a. met de, met subsidie van het Ministerie van SZW ontwikkelde, methode Navigator voor de OR en is namens FNV betrokken bij het project Sociale Partners samen voor Duurzame inzetbaarheid (AWVN, FNV en CNV).

Koen is behoorlijk sportief. Liep drie marathons en schaatste twee keer de Elfstedentocht uit.

Aanbevelingen

“Als OR van een zorg/welzijnsinstelling hebben we Koen gevraagd om onze OR te ondersteunen in met name het versterken van onze OR. Koen heeft ons laten zien waar onze gezamenlijke sterke punten liggen waar we gebruik van kunnen maken in ons eigen overleg en in het overleg met de bestuurder. Met Koen werken is erg prettig omdat hij naast de opdracht die er ligt, goed inspeelt op de behoefte die tijdens de cursus naar boven komt. Hij is iemand die makkelijk schakelt, de hoofdvraag op tafel krijgt en de OR inspireert met gedachten om verder mee aan de slag te gaan.”

 - Corina van Vuuren, OR-lid Participe.

 

“De training heeft volledig aan onze verwachtingen voldaan. Voor de komende jaren kunnen wij wel vooruit. Wij geloven dat dit zonder Koen niet zou zijn gelukt. De aanpak van Koen heeft ons erg aangesproken. Eerst een vooroverleg (intake) om inzicht te krijgen in ieders kennisniveau en wensen en vervolgens in gezamenlijk overleg de agenda bepaald. De opbouw om te komen tot een gedegen plan van aanpak voor de komende periode heeft ons aangesproken.. Koen Zonneveld kan ik dan ook zeker aanraden..”

- Wilco Schuurman, voorzitter VGWM-commissie Univé, campus Assen.

 

“Koen heeft voor de Europese OR van PostNL een inspirerende training verzorgd met daarin een combinatie van Breinvoorkeuren NBI® met Principieel onderhandelen (Harvard). Behalve het onderwerp was ook de aanpak boeiend: door middel van verhalen en praktische oefeningen word je als persoon en als team uitgedaagd. Het smaakt naar meer....”

- Marisca van Ommen, Beleidsmedewerker Europese OR en Centrale Ondernemingsraad van PostNL

 

“Koen is een toptrainer. Bere-interessant. DOEN dus!”

-Sjoerd de Waal, Trainnovation

bottom of page