top of page

Creatief denken

U bent niet tevreden over uw gebruikelijke oplossingen. Of u wilt iets geheel nieuws bedenken. Dan kan creatief denken u helpen om uit de gebaande paden te treden. Kinderen kunnen dat van nature nog wel. Volwassenen zijn getraind in het, op zich efficiënte, patroondenken.

 

Hoe werkt het?

Een van de belangrijkste spelregels is: uitstel van oordeel. Eerst proberen zoveel mogelijk ideeën te genereren. Daarna uit die vele ideeën de beste halen. Wij mensen hebben bij elk idee meteen een oordeel klaar en dat beperkt de mogelijkheid om nog meer (en misschien betere) ideeën te krijgen. Het creatief denkproces helpt u om dit te bereiken.

 

Voor wie?

In principe kan iedereen creatief denken. De enige beperking is dat sommige technieken veronderstellen dat men kan lezen en schrijven. De vraagstukken die ermee opgelost kunnen worden zijn legio: het kan gaan om grootschalige maatschappelijke problemen, vraagstukken van bedrijven of kansen voor huis- tuin en keuken.  bijvoorbeeld: Heerema: nieuwe concepten voor tunnelbouw,  Artsen zonder grenzen: ondervoedingsarmbandje, Loesje posters. En huis-, tuin- en keukenvoorbeelden: stofzuiger zonder zak, tafel zonder poten.

Meer informatie

bottom of page